72 nye hjemlige plejeboliger til 177 millioner

Indenfor de næste 10 år viser prognoserne, at antallet af ældre over 85 år i Egedal vil stige til det tredobbelte. Selvom mange af vore ældre holder sig ret sunde og raske, rammes flere af demenssygdomme og får derfor brug for en plejebolig, hvor der er hjælp og omsorg at hente døgnet rundt.

1. april 2016 åbnede det bæredygtige Plejecenter Egeparken i bydelen Egedal By med 72 hjemlige lejeboliger, lyse fællesrum og en smuk gårdhave.

Det er Egedal Kommune og Ølstykke almennyttige Boligselskab under DAB, der står bag opførelsen af Plejecenter Egeparken. DAB står for udlejningen af boliger, mens Egedal Kommune står for den daglige drift.

Egeparken er - ligesom det øvrige byggeri i Egedal By - opført efter de nyeste bæredygtige principper, hvor alt er energioptimeret. Plejecenteret er opvarmet med fjernvarme, og et stort solcelleanlæg på taget producerer strøm til boliger og fællesarealer.

Lejeboligerne er 32-34 kvadratmeter store og alle er udstyrede med tekøkkener, badeværelser, to rum og private altaner eller terrasser. Boligernes bruttoareal er 68-72 kvadratmeter, der indbefatter gange, fælles spisekøkkener og opholdsrum.

Byggeriet har samlet set kostet 177 millioner kroner inkl. moms og særskilt parkeringsetage i stueplan. Boligernes samlede pris udgør 145 millioner kroner, som Egedal Kommune har lånefinansieret 10 procent af. Egedal Kommune har også finansieret parkeringsetagen til 26 millioner kroner og centerets personalerum til seks millioner kroner.